Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Masło migdałowe

Dla dziecka od 2. roku życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
masło migdałowe, migdały
fot. materiały prasowe Bakalland

Masło migdałowe - składniki

  • 600 g migdałów
  • 4,5 łyżek oleju
  • 4 łyżki płynnego miodu lub np. syropu klonowego
  • 3 szczypty soli

Masło migdałowe - sposób przygotowania

Migdały ułóż na suchej blaszce do pieczenia i praż w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmij migdały i odstaw, by przestygły. Gdy będą zimne, wrzuć je do blendera i miksuj razem z pozostałymi składnikami do czasu, aż składniki osiągną konsystencję gładkiej masy. Gotowe masło migdałowe przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Masło migdałowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?