Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Muffinki dyniowe

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Muffinki dyniowe
fot. Sebastian Jaworski

Muffinki dyniowe - składniki

  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki masła rozpuszczonego
  • szklanka startej na drobnej tarce dyni hokkaido
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • garść rodzynek
  • odrobina mleka (ok. 1/4 szklanki)

Muffinki dyniowe - sposób przygotowania

Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą mieszamy. Nalewamy do połowy wysokości foremek do pieczenia posmarowanych masłem. Pieczemy w 190°C około 20 minut (bez termoobiegu).  Muffinki powinny być przyrumienione.

Źródło: przepis autorstwa Moniki Mrozowskiej. Publikacja za zgodą autorki.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni

Muffinki dyniowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?