Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Muffinki makowo-jabłkowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Muffinki makowo-jabłkowe
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Muffinki makowo-jabłkowe - składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki maku
  • 1/2 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 duże jabłka (najlepiej antonówki)

Muffinki makowo-jabłkowe - sposób przygotowania

Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i mak. W drugiej połącz jajka z olejem.
Do suchych składników dodaj mokre. Na koniec dorzuć utarte jabłka i wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do foremek (napełnij je do pełna). Wstaw muffinki do gorącego piekarnika i piecz ok. 30 minut w temp. 180 st. C.

Zobacz więcej przepisów na muffinki dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?