Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Mus jagodowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Mus jagodowy dla dziecka; przepisy na Babyonline.pl
fot. Mamo, To Ja

Mus jagodowy - składniki

  • 300 g jagód (mogą być mrożone)
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany (z 1/2–3/4 szkl. kremówki)
  • opakowanie cukru waniliowego
  • pół szklanki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Mus jagodowy - sposób przygotowania

Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj z wodą (pół litra) oraz cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy połącz, lekko zamieszaj, przełóż do miseczek i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Rada: Śmietanę kremówkę wstaw na godzinę do lodówki, a potem ubijaj mikserem. Gdy śmietana stanie się puszysta, skończ ubijanie. 

Zobacz inne przepisy na musy dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?