Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Nadziewane słone kruche babeczki

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Nadziewane słone kruche babeczki
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Nadziewane słone kruche babeczki - składniki

na nadzienie:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz
 na nadzienie:
  • 50 dag pieczarek
  • mała cebulka
  • 5 dag boczku wędzonego
  • 20 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • masło lub olej
  • sól
  • pieprz

Nadziewane słone kruche babeczki - sposób przygotowania

Mąkę przesiej, dodaj sól, pieprz. Masło z mąką drobno posiekaj, dodaj żółtka, szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce 30 minut. Wylep foremki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 220 st. C. Wstaw babeczki, zmniejsz temp. do 200 st. C i upiecz na złoty kolor. Ostudź.
Przygotuj nadzienie: pieczarki, cebulkę i boczek pokrój w kosteczkę, przesmaż na oleju lub maśle, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
Dodaj sterty ser, pokrojoną natkę. Dokładnie wymieszaj. Włóż po porcji nadzienia do zimnych babeczek i zapiecz 10 minut.

Zobacz więcej pomysłów na przekąski


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?