Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Naleśniki zapiekane ze śliwkami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Naleśniki zapiekane ze śliwkami
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Naleśniki zapiekane ze śliwkami - składniki

Naleśniki:
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej
Na nadzienie:
  • 50 dag śliwek bez pestek
  • 200 ml śmietanki 30 proc.
  • jajko
  • łyżka cukru wanilinowego

Naleśniki zapiekane ze śliwkami - sposób przygotowania

Z podanych składników rozmieszaj ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Smaż na patelni nieco grubsze naleśniki.
Jeszcze ciepłe placki zwiń w rulony, każdy  pokrój na 4 części. Owoce umyj, osusz, usuń pestki i pokrój na ćwiartki.
Cząstki owoców zawijaj w paski naleśnikowe i ustawiaj pionowo w natłuszczonej i obsypanej bułką formie.
Całość zalej śmietanką wymieszaną z jajkiem i łyżką cukru. Zapiekaj w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Zobacz więcej przepisów na ciasta i desery dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?