Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych
fot. materiały prasowe

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych - składniki

  • 200 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 100 g herbatników (2 opakowania)

Orzechy prażone w miodzie i ciastkach maślanych - sposób przygotowania

Orzechy prażymy w piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 8 minut. Herbatniki kruszymy blenderem lub przy pomocy dwóch desek na drobną kruszonkę. Uprażone orzechy przekładamy do miski i polewamy miodem, mieszamy. Pokruszone herbatniki mieszamy z cukrem brązowym i dosypujemy do orzechów. Całość należy dokładnie wymieszać. Gotowe orzechy rozsypujemy na papierze pergaminowym, aby się nie posklejały i zastygły razem z kruszonką.
Tak przygotowane orzechy są świetnym dodatkiem do deserów, sałatek lub serów. Sprawdzą się także jako drobna przekąska.

Zobacz więcej przepisów na różne przekąski dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Jutrzenka, producenta herbatników "Petit Beurre".
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?