Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pączki bez glutenu

Dla dziecka od 4. roku życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
pączki
fot. Fotolia

Pączki bez glutenu - składniki

  •  180 g mąki ziemniaczanej
  • 150 g masła
  • szklanka wody
  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • dwie szczypty soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder na posypkę

Pączki bez glutenu - sposób przygotowania

Wodę wlać do garnka. gdy będzie gorąca, wrzucić masło. Poczekać aż się rozpuści, doprowadzić całość do wrzenia. Dodać cukier, sól i porcjami mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając, by zapobiec powstaniu grudek.

Gdy masa będzie wyglądać jak ziemniaczane puree, dodać jajka, wymieszać mikserem. Z ciasta formować łyżką małe pączki, kłaść je od razu na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Po wyjęciu z oleju można je osuszyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.
Polecamy: Ciasta bezglutenowe

Pączki bez glutenu - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?