Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pączki bezglutenowe

Dla dziecka od 3. roku życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
pączki
fot. Fotolia

Pączki bezglutenowe - składniki

  •  180 g mąki ziemniaczanej
  • 150 g masła
  • szklanka wody
  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • dwie szczypty soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder na posypkę

Pączki bezglutenowe - sposób przygotowania

Wodę wlej do garnka. Gdy będzie gorąca, wrzuć masło. Poczekaj, aż się rozpuści, doprowadź całość do wrzenia. Dodaj cukier, sól i porcjami mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając, by zapobiec powstaniu grudek.
Gdy masa będzie wyglądać jak ziemniaczane puree, dodaj jajka, wymieszaj mikserem. Z ciasta formij łyżką małe pączki, kładź je od razu na rozgrzany olej. Smaż z obu stron. Po wyjęciu z oleju można je osuszyć na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.
 

Polecamy: Ciasta bezglutenowe

Pączki bezglutenowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?