Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Paluszki rybne w panierce kukurydzianej

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Paluszki rybne w panierce kukurydzianej - składniki

(dla 2 osób):
  • 150 g morskiej ryby
  • 150 g ziemniaków
  • 2 łyżki kaszy manny
  • łyżka śmietany
  • kawałek pora
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżki płatków kukurydzianych
  • olej

Paluszki rybne w panierce kukurydzianej - sposób przygotowania

Kaszę mannę i kukurydzianą wymieszaj z drobno pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (to panierka). Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, przełóż do miski. Rybę gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Odsącz i przełóż do miski z ziemniakami. Rozdrobnij widelcem, ale tak, by konsystencja była grudkowata. Do miski dodaj śmietanę, drobno posiekanego pora. Z masy uformuj paluszki, obtocz w panierce i usmaż na złoty kolor.

Rada: Do smażenia używaj oleju rzepakowego albo oliwy z oliwek. Dobrze rozgrzej tłuszcz, zanim zaczniesz smażyć paluszki, wtedy nie wchłoną go zbyt wiele.
Smacznego!

Zobacz przepisy na inne dania z ryby


źródło: przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?