Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Panna cotta z malinami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 190 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Panna cotta z malinami
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Panna cotta z malinami - składniki

  • 1/2 litra śmietanki kremówki
  • 5 dag cukru kryształu
  • laska wanilii
  • 2,5 łyżeczki żelatyny
na mus:
  • 15 dag świeżych malin
  • łyżka cukru pudru

Panna cotta z malinami - sposób przygotowania

Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody, odstawić na kilka minut.
Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyciągnąć nożem ziarenka.
Śmietanę wlać do rondelka, dodać laskę wanilii. Wsypać cukier kryształ. Gotować, cały czas mieszając, ok. 5 minut. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę przelać do filiżanek i wstawić do lodówki na mniej więcej 5 godzin, aby stężała.
Kilka malin odłożyć do dekoracji, a resztę ugnieść widelcem z cukrem pudrem. Panna cottę przełożyć na talerzyki. Podawać z malinowym musem.

Zobacz więcej przepisów na desery dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?