Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem - przepisy na babyonline.pl
fot. materiały prasowe

Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem - składniki

  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego (może być "Mój Ulubiony")
  • 250 g kalafiora
  • 100 g mleka
  • 100 g wody
  • sól
  • pieprz,
  • oliwa
  • główka czosnku

Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem - sposób przygotowania

Z główki czosnku odetnij wierzch, zawiń główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polej czosnek oliwą i piecz ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wyciśnij z łupinek. Kalafior ugotuj w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedź, zmiksuj z serkiem i czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.

Zobacz inne przepisy na pasty dla dziecka

Przepis pochodzi z materiału prasowego Wieluń
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?