Baby online.pl
 
 
Rozwiń menu

Przepis na pastę z boczniaków

| 29.05.2014, aktualizacja: 07.10.2015 | 0

Przygotuj z Moniką Mrozowską pyszną pastę kanapkową z boczniakami i tofu. To potrawa naturalnie bogata w kwas foliowy - idealna dla przyszłych mam.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Zobacz inne z serii Dania bogate w kwas foliowy - przepisy Moniki Mrozowskiej (5):

Monika Mrozowska jest miłośniczką gotowania potraw szybko i zdrowo. Tak właśnie przyrządzisz pastę, której głównymi składnikami są boczniaki oraz tofu.

Jakie właściwości ma boczniak?

Boczniaki to jadalne grzyby uprawne. Są one bogatym źródłem łatwo przyswajalnych substancji mineralnych. W odróżnieniu od leśnych grzybów są bogate w witaminy i sole mineralne. Zawierają potas, wapń, sód, żelazo, magnez, witaminy z grupy B, witaminę C.

Jakie wartości odżywcze ma tofu?

Tofu to źródło pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i fosforu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, żelaza i witamin: E oraz z grupy B.
 

Zobacz, jak szybko zrobić pastę z boczniaka.

 

Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?