Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pasztet dla alergika

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 90 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Pasztet dla alergika - przepisy dla dzieci na Babyonline.pl
fot. magazyn "Mamo, To Ja"

Pasztet dla alergika - składniki

(na jedną porcję)
  • pierś i udko z indyka
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • marchewka
  • cebula
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól
  • listek laurowy

Pasztet dla alergika - sposób przygotowania

Mięso z indyka i wątróbkę ugotuj w niewielkiej ilości wody, dodając listek laurowy. Pod koniec gotowania włóż obraną z łuski cebulę i oskrobaną marchewkę. Gdy mięso oraz warzywa będą miękkie, wyjmij je, ostudź i zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Dodaj tartą bułkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Włóż do foremek do ciasta posmarowanych olejem i wysypanych tartą bułką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 45-60 minut.

Nasza rada: Pasztet pasuje idealnie do małych kanapeczek na drugie śniadanie lub kolację. Żeby nie był zbyt suchy, możesz na wierzch położyć odrobinę dżemu, np. porzeczkowego.

Zobacz inne przepisy na dania dla alergika

Pasztet dla alergika - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika



źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?