Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą - przepis na sałatkę
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą - składniki

  • 1 kg buraków, 
  • 4 łodygi rabarbaru, 
  • 400 g rolady z koziego sera
  • 1 opakowanie roszponki 
  • kilka listków świeżej bazylii 
  • oliwa z oliwek
  • sól morska i wędzona
  • sok z pomarańczy
  • ocet balsamiczny

Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą - sposób przygotowania

Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą morską. Następnie wstaw do piekarnika i piecz około 35-45 minut  w piekarniku nagrzanym do 220°C. Buraki można również piec w całości, a dopiero potem obrać i pokroić w cząstki. 
Umyty rabarbar pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, przełóż na blachę, skrop oliwą z oliwek, sokiem z pomarańczy oraz octem balsamicznym, a następnie piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Na talerzu ułóż cząstki pieczonych buraków z rabarbarem. Całość posyp roszponką, pokruszonym kozim serem oraz świeżo siekaną bazylią. Na koniec skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.
 
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
 
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?