Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczone jabłuszko

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pieczone jabłuszko - przepisy dla dziecka na Babyonline.pl
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Pieczone jabłuszko - składniki

  • jabłko
  • 5–6 sztuk rodzynek (najlepiej ekologicznych, niesiarkowanych)

Pieczone jabłuszko - sposób przygotowania

Rodzynki zalej gorącą wodą i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Jabłko dokładnie umyj, obierz ze skórki i wykrój gniazdo nasienne. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku w 180°C przez
15–20 minut. Gdy rodzynki zmiękną, odcedź je i razem z upieczonym jabłuszkiem zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do miseczki. Podawaj po przestudzeniu.

Zobacz inne przepisy na dania z jabłkiem

Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak" 


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?