Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pieczony filet na warzywach

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Pieczony filet na warzywach - składniki

po 18. miesiącu


(na 2 porcje):
  • filet z morskiej ryby
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • marchewka
  • 100 g groszku cukrowego
  • 2 łyżki masła
  • koperek
  • łyżka oleju rzepakowego

Pieczony filet na warzywach - sposób przygotowania

Rybę dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, posyp mąką ze wszystkich stron. Groszek i marchewkę pokrój, ugotuj na parze lub w lekko osolonej wodzie tak, by pozostały lekko chrupiące. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem ułóż warzywa, na wierzchu rybę, polej roztopionym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180°C. Piecz ok. 25 minut. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Rada: Bardzo smaczny jest pieczony pstrąg. Doskonale smakuje z masłem, skropiony sokiem z cytryny.

Zobacz inne przepisy na dania z rybą.


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?