Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierogi razowe z pieczarkami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 90 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Pierogi razowe z pieczarkami
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Pierogi razowe z pieczarkami - składniki

Na ciasto:
  • po 15 dag mąki razowej i pszennej
  • jajko
  • łyżka masła
  • woda
  • sól
Na farsz:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka na twardo
  • 20 dag cebuli
  • sól
  • pieprz

Pierogi razowe z pieczarkami - sposób przygotowania

Pieczarki obierz i usmaż na maśle. Cebulę pokrój w drobną kostkę i również podsmaż. Pieczarki posiekaj, połącz z cebulką i dopraw solą i pieprzem. Jajka ugotowane na twardo pokrój w kostkę, połącz z farszem.
Do mąki zwykłej i razowej dodaj jajko, miękkie masło i tyle ciepłej wody aby dało się zagnieść elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wykrawaj krążki. Na każdym układaj łyżkę farszu i zlepiaj pierożki. Gotuj w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną. Wyjmij, odsącz i podawaj z podsmażoną cebulką.

Zobacz więcej przepisów na pierogi dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?