Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierogi szpinakowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pierogi szpinakowe
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Pierogi szpinakowe - składniki

na ciasto:
  • 35 dag mąki
  • jajko
  • 3/4 szklanki wody
  • sól
na farsz:
  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 20 dag sera feta
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Pierogi szpinakowe - sposób przygotowania

Szpinak rozmroź i dobrze odsącz na sicie. Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól i wodę. Zagnieć ciasto, dodaj trochę odsączonego szpinaku, starannie wyrób. Szpinak wymieszaj z pokrojonym serem i dopraw.
Ciasto rozwałkuj i wytnij niewielkie krążki. Na środek krążków nakładaj farsz i przykrywaj drugim krążkiem ciasta, dokładnie sklejaj brzegi.
Pierogi gotuj 4-5 minut w dużej ilości osolonej wody (można dodać do niej łyżeczkę oliwy- nie będą się sklejały).

Zobacz więcej przepisów na pierogi dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?