Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierogi z soczewicą

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
pierogi z soczewicą
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Pierogi z soczewicą - składniki

Na ciasto:
  • 50 dag mąki
  • szklanka wrzątku
  • łyżka oleju
Na farsz:
  • 50 dag soczewicy
  • papryczka chili
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka soli
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekana natka pietruszki

Pierogi z soczewicą - sposób przygotowania

Soczewicę ugotuj aż będzie miękka (ok. 15 minut).
W tym samym czasie przyrumień na patelni pokrojoną cebulę, następnie dodaj do niej posiekany czosnek, paprykę i duś przez chwilę, dopraw. Wymieszaj z soczewicą i natką.
Z mąki, wrzątku i oleju zagnieć miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkuj cienko i wykrawaj szklanką krążki.
Nałóż na nie farsz, lep pierożki i gotuj we wrzątku. Podawaj z tłuszczem, przyrumienioną cebulką lub kwaśną śmietaną.

Zobacz więcej przepisów na pierogi dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

Kama
Kama | 2016-10-08 13:01 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Papryczka chili, czosnek i smażona cebula dla ROCZNEGO dziecka?! To chyba jakiś żart... Jakby było mało: ". Podawaj z tłuszczem, przyrumienioną cebulką lub kwaśną śmietaną"

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?