Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierś kurczaka faszerowana kurkami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 180 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Pierś kurczaka faszerowana kurkami
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski,Ewa Gmiter,Anna Borowska

Pierś kurczaka faszerowana kurkami - składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 60 dag kurek
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag mozzarelli lub oscypka
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • 3 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • 1/2 pęczka koperku
  • sok z całej cytryny
  • oliwa
  • olej do smażenia
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego
  • łyżka czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Pierś kurczaka faszerowana kurkami - sposób przygotowania

Mięso naciąć. Ułożyć w naczyniu, polać sokiem z cytryny, kilkoma łyżkami oliwy, posypać czerwonym pieprzem, szczyptą soli, obłożyć koperkiem. Odstawić do lodówki na około 3 godziny.
Na maśle poddusić cebulę z czosnkiem, dodać oczyszczone kurki, smażyć, aż powstały sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Przestudzić, połączyć ze startym serem i musztardą. Farszem nadziać mięso.
Piersi spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na gorącym oleju. Podlać bulionem, dusić pod przykryciem, co jakiś czas odwracając, aż bulion odparuje, a mięso będzie gotowe. Podawać z sosem koperkowym.

Zobacz więcej przepisów na pierś z kurczaka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?