Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pierś kurczaka z fetą i pietruszką

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Piersi kurze z fetą i pietruszką
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Pierś kurczaka z fetą i pietruszką - składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 15 dag sera feta
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • pieprz

Pierś kurczaka z fetą i pietruszką - sposób przygotowania

Piersi kurczaka rozłóż i usuń ewentualne chrząstki lub kostki. Część mięsa odetnij lub rozbij delikatnie tłuczkiem, aby na całej powierzchni było podobnej grubości. Oprósz pieprzem.
Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Ser pokrój w kostkę lub pokrusz i wymieszaj z posiekaną natką. Łyżkę natki odłóż.
Ułóż na mięsie serową masę i zepnij piersi metalowymi szpilkami.
Całość ułóż w brytfannie, polej oliwą i posyp pozostałą natką pietruszki. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut w 180 st. C.]

Zobacz więcej przepisów na pyszne obiady dla rodziny


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?