Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Polędwiczki zapiekane z warzywami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(3)
separator
Polędwiczki zapiekane z warzywami
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Polędwiczki zapiekane z warzywami - składniki

  • 2 nieduże polędwiczki wieprzowe
  • łyżka musztardy
  • olej
  • 2 małe cukinie
  • duży strąk czerwonej papryki
  • szpinak - liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag sera mozzarella
  • pieprz
  • sól

Polędwiczki zapiekane z warzywami - sposób przygotowania

Polędwiczki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdą natnij wzdłuż na głębokość mniej więcej
2 cm. Oprósz je solą i pieprzem, natrzyj zmiażdżonym ząbkiem czosnku i olejem. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Świeże liście szpinaku opłucz, osusz, usuń ogonki. Mrożone rozmroź na patelni, odparuj płyn, wystudź.
Nacięcia polędwiczek napełnij szpinakiem i suszonymi pomidorami (można przekroić je na pół). Obwiąż nicią, aby farsz nie wypadł.
Ułóż w brytfannie, piecz 10 min w temp. 200 st. C, a potem jeszcze 10-15 min w temp. 180 st. C.

Zobacz więcej przepisów na dania z mięsem


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?