Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Popcakes, czyli ciastka na patyku

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Popcakes, czyli ciastka na patyku
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Popcakes, czyli ciastka na patyku - składniki

  • 20 dag masła
  • 16 dag cukru pudru
  • 3 dag kakao
  • 30 dag herbatników
  • kilka łyżek soku malinowego
  • biała i ciemna polewa czekoladowa
  • cukierki typu czekoladowe m&m lub lentilki
  • posypka cukrowe
  • patyczki do szaszłyków
  • ew. samoprzylepny papier kolorowy do zrobienia kokardek

Popcakes, czyli ciastka na patyku - sposób przygotowania

Herbatniki połam i pokrusz w melakserze (albo w foliowym woreczku pognieć wałkiem). Do miski wsyp cukier i kakao. Dodaj miękkie masło i wymieszaj mikserem. Wlej sok, wsyp pokruszone herbatniki i wymieszaj dokładnie łyżką.
Nabieraj łyżeczką porcje masy i formuj w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odłóż na 20 minut do lodówki. Gotowe polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Schłodzone kulki nadziej na patyczki, zanurz w polewie i udekoruj cukierkami, posypką i kokardkami wyciętymi z kolorowego papieru.

Zobacz więcej przepisów na przekąski dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?