Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Powidła rabarbarowe

Dla dziecka od 4. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
powidła, dżem, rabarbar
fot. © Christian Jung - Fotolia.com

Powidła rabarbarowe - składniki

  • 1 kg rabarbaru
  • 500 g cukru
  • sok i skórka z cytryny
  • ew. imbir lub cynamon

Powidła rabarbarowe - sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki. Wymieszać z cukrem, cytyną i imbirem lub cynamonem. Zostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia zagotować i gotować do miękkości. Można przetrzeć przez sito.

Polecamy: Domowe przetwory krok po kroku


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?