Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pożywne racuszki z cukinii

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pożywne racuszki z cukinii
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Pożywne racuszki z cukinii - składniki

  • 2 nieduże młode cukinie
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag białego sera
  • olej do smażenia
  • sól

Pożywne racuszki z cukinii - sposób przygotowania

Cukinię dokładnie umyj, wytrzyj, nie obieraj. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do startej cukinii dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Do masy daj pokruszony biały ser.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Łyżką kładź nieduże placuszki i smaż je z obu stron na zloty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu.

Zobacz więcej przepisów na placki dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?