Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pstrąg łososiowy na karczochach

Dla dziecka od 4. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Pstrąg łososiowy na karczochach
fot. materiały prasowe

Pstrąg łososiowy na karczochach - składniki

  • 2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
  • 1/2 op. Karczochów krojonych
  • 200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • garść bazylii
  • oliwa z oliwek Extra Vergine
  • glassa Gastronomica
  • 3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
  • sól
  • pieprz
  • pieprz czerwony w ziarnkach 

Pstrąg łososiowy na karczochach - sposób przygotowania

Pstrąga umyj. Posól.
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidorki przekrój na połowy.
Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.
Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.
W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut. Posiekaj bazylię.
Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.
Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą. 

Zobacz więcej przepisów na rybę dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Lactima
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?