Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pstrąg z jabłkami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
pstrąg z jabłkami
fot. Mamo, To Ja

Pstrąg z jabłkami - składniki

  • 200 g fileta z pstrąga
  • jabłko
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki orzechów
  • 6 ziemniaków
  • sok z cytryny
  • cebula
  • 50 g masła

Pstrąg z jabłkami - sposób przygotowania

Filet umyj, pokrój, skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, ugotuj. Jabłko obierz i pokrój, cebulę też.
Na patelni rozgrzej masło, uduś cebulę, jabłko, orzechy i żurawinę. Dodaj pstrąga i duś jeszcze 5–8 min. Wymieszaj z ziemniakami.

Zobacz więcej przepisów na rybę dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?