Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pstrąg ze śliwkami

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Pstrąg ze śliwkami
fot. Mamo, To Ja

Pstrąg ze śliwkami - składniki

  • 60 dag fileta z pstrąga
  • jabłko
  • kilka śliwek
  • 2 łyżki miodu
  • cytryna
  • koperek
  • szczypiorek

Pstrąg ze śliwkami - sposób przygotowania

Filet pokrój na porcje, umyj, osusz. Jabłko – w plastry, usuń gniazda nasienne, a śliwki – w ósemki. Pokrojone owoce podduś z niewielką ilością wody. Dodaj miód. Pstrąga skrop sokiem z cytryny, posól, zawiń w folię i piecz 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Usuń ewentualne ości. Porcję ryby ułóż na owocach, posyp drobno pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem.

Zobacz więcej przepisów na rybkę dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?