Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Racuchy z owocami

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
placki, jabłka, potrawa, kuchnia, jedzenie
fot. Fotolia

Racuchy z owocami - składniki

  • cukier puder
  • jajka - 3 szt
  • mąka pszenna
  • mleko
  • owoce (najlepiej jabłka, gruszki lub śliwki)
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka (opcjonalnie)

Racuchy z owocami - sposób przygotowania

Z jajek, mleka i maki ucieramy ciasto (można dodać proszek do pieczenia ale niekoniecznie). Ciasto musi mieć konsystencje lejącej się śmietany. Jabłka i gruszki trzeba obrać ze skórki, a śliwki wypestkować. Owoce pokroić na cząstki i dodać do ciasta tak żeby się całe w nim wykapały. Na patelni rozgrzać olej, na gorący kłaść łyżką racuchy. Zrumienić z jednej i z drugiej strony. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Racuchy z owocami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?