Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Racuszki ze śliwkami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Racuszki ze śliwkami
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Racuszki ze śliwkami - składniki

  • 1/2 kg drobnych śliwek
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki zsiadłego mleka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Racuszki ze śliwkami - sposób przygotowania

W misce wymieszaj mikserem mąkę, jajka, proszek do pieczenia i mleko. Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Na rozgrzany olej kładź łyżkę ciasta. Na cieście ułóż połówki śliwek skórką do dołu. Racuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Możesz racuszki zrobić również z jabłka:
Plastry jabłka mocz w przygotowanym cieście i smaż na gorącym oleju. Racuszki osącz z oleju na papierowym ręczniku. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zobacz więcej pomysłów na podwieczorki dla malucha


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?