Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym

Dla dziecka od 3. roku życia

do 90 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym - przepis dla dzieci na Babyonline.pl
fot. Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym - składniki

  • 1,5 kg schabu środkowego lub piersi z indyka
  • 60 dag szpinaku
  • 10 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 10 dag sera żółtego startego na grubej tarce
  • 1 szklanka białego półwytrawnego wina
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 5 dag orzeszków pinii

Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym - sposób przygotowania

Szpinak opłucz i sparz. Wymieszaj z pomidorami, czosnkiem i serem. Dopraw solą, sporą ilością pieprzu i gałki muszkatołowej. Schab rozetnij tak, aby otrzymać płat mięsa, przykryj folią i lekko rozbij. Następnie natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozłóż farsz, mięso zroluj i owiń nitką kuchenną. Obsmaż na oleju, przełóż do foremki. Polej winem. 
Piecz 1,5 godziny w 190 stopniach C polewając powstałym sosem. Na 5 minut przed końcem pieczenia mięso posyp orzeszkami wymieszanymi z łyżką oleju. Pieczeń podawaj z duszoną cukinią.

Zobacz inne przepisy na roladę z mięsa dla dziecka

Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?