Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Schab z papryką i szpinakiem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 90 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Schab z papryką i szpinakiem
fot. Beata Połatyńska/Lic,kredyt: www.beatapolatynska.pl

Schab z papryką i szpinakiem - składniki

  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 20 dag liści szpinaku
  • czerwona papryka
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Schab z papryką i szpinakiem - sposób przygotowania

Długim ostrym nożem rozetnij schab na płat mięsa. Oprósz solą i pieprzem.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście szpinaku przebierz, zblanszuj we wrzątku.
Na płacie mięsa ułóż plastry sera, na nich paprykę i liście szpinaku. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią. Włóż do foliowego rękawa, podlej odrobiną wody i zepnij spinkami.
Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 60 minut w temp. 180 st.C.

Zobacz więcej przepisów z pomysłami na obiad dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?