Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami

Dla dziecka od 2. roku życia

do 120 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami
fot. materiały prasowe

Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami - składniki

  • 200 g masła
  • 350 g wątróbki drobiowej
  • 3 łyżki sos sojowego
  • 100 g herbatników (2 opakowania)
  • 100 g orzechów laskowych
  • 50 g czekolady gorzkiej

Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami - sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy wątróbki drobiowe i dusimy 15 minut. Zestawiamy z ognia, dodajemy sos sojowy i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Niedużą formę keksową wykładamy folią spożywczą, dno i boki wykładamy herbatnikami. Wlewamy masę z wątróbek, delikatnie pukamy formą o blat, żeby masa wyrównała się i wstawiamy do lodówki. Orzechy laskowe prażymy w piekarniku w temperaturze 200°C około 10 minut, studzimy, obieramy ze spieczonych skórek i drobno kruszymy. Gorzką czekoladę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Stężały pasztet delikatnie wyjmujemy z formy, posypujemy orzechami laskowymi i startą czekoladą.

Zobacz więcej przepisów na drób i mięsa dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych firmy Jutrzenka, producenta herbatników "Petit Beurre".
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?