Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Świąteczna zupka

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
krem warzywny, przepis na krem warzywny, danie z kurczakiem
fot. Łukasz Zandecki, stylizacja: Maria Szkop

Świąteczna zupka - składniki

  • 1 pietruszka
  • ćwiartka małego selera
  • pół banana
  • 1 żółtko jaja
  • łyżeczka masła
  • około 3/4szklanki wody
  • 1 łyżka kiełków rzeżuchy lub lucerny

Świąteczna zupka - sposób przygotowania

Jajko ugotuj i oddziel żółtko. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Włóż je do garnka, wlej wodę. Gotuj warzywa do miękkości. Tuż przed końcem gotowania dodaj obranego banana. Odstaw na chwilę, a następnie dodaj masło oraz ugotowane, pokruszone żółtko. Wszystko wymieszaj. Zupkę przelej do miseczki i posyp umytymi, posiekanymi drobno kiełkami. Kiełki rzeżuchy są dosyć  ostre, zaś kiełki lucerny delikatne, możesz więc dostosować danie do upodobań małego smakosza. Z przepisu wychodzą 2 porcje zupki.

Sprawdź inne wielkanocne przepisy

Świąteczna zupka - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?