Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Szarlotka Crumble z jabłkami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Szarlotka Crumble z jabłkami
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Szarlotka Crumble z jabłkami - składniki

  • 4 duże jabłka
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • miąższ z 1/2 laski wanilii
  • masło do wysmarowania foremek
Kruszonka:
  • 10 dag mąki (można użyć krupczatki)
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru

Szarlotka Crumble z jabłkami - sposób przygotowania

Foremki wysmarować masłem. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, połączyć z miąższem wanilii, cynamonem, cukrem oraz miodem. Rozłożyć do foremek.
Z podanych składników przygotować kruszonkę. W palcach formować grudki i rozsypywać na jabłkach. Piec około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Podawać gorące.

Zobacz więcej przepisów z jabłkami dla dziecka


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?