Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Szaszłyki z tuńczykiem

Dla dziecka od 2. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Szaszłyki z tuńczykiem
fot. materiały prasowe

Szaszłyki z tuńczykiem - składniki

  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 jajka
  • ok 200 g bułki tartej
  • 8 zielonych oliwek bez pestek
  • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • natka pietruszki
  • oregano, sól i pieprz do smaku

Szaszłyki z tuńczykiem - sposób przygotowania

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Zobacz więcej przepisów z rybą dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Calipo, producenta tuńczyka w zalewie
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?