Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Szybki tort orzechowy

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Szybki tort orzechowy
fot. materiały prasowe

Szybki tort orzechowy - składniki

  • masa kajmakowa/krówkowa
  • śmietanka 36%
  • serek mascarpone
  • brązowy cukier
  • ulubione orzechy
  • czekoladowe spody tortowe
  • sok połowy cytryny
  • pół szklanki wody

Szybki tort orzechowy - sposób przygotowania

Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Zobacz więcej przepisów na torty dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Dan Cake, producenta pieczywa i blatów tortowych
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?