Baby online.pl
 
 
Rozwiń menu

Przepis na zapiekankę z warzyw bogatą w wapń

| 02.09.2014, aktualizacja: 07.10.2015 | 0

Wypróbuj przepis na aromatyczny obiad z pieczonych warzyw.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)

Zobacz inne z serii Dania bogate w wapń - przepisy Moniki Mrozowskiej (5):

Zapiekane warzywa: ziemniaki z brokułami polane esencjonalnym sosem i doprawione szczypiorkiem i solą sezamową to jeden z prostszych przepisów na obiad jaki znam. Monika Mrozowska krok po kroku pokazuje, jak szybko przygotować prosty i smaczny posiłek dla całej rodziny.

Jakie właściwości mają brokuły?

Brokuły są cennym źródłem: wapnia, potasu, żelaza, fosforu, manganu, magnezu, siarki oraz witamin: A (beta-karoten), B1, B2, B6, C, K, PP, kwasu pantotenowego i kwasu foliowego, dlatego powinny być głównym składnikiem potraw przygotowywanych przez kobiety w ciąży.
Brokuły można spożywać na surowo, ale częściej są gotowane i pieczone. Pamiętajmy, że brokuły gotujemy nie dłużej niż kilkanaście minut, bo inaczej stracą cenne witaminy i minerały.

Zobacz, jak przygotować zapiekankę z warzyw:



Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
 
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?