Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zielona zupa jarzynowa

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Zielona zupa jarzynowa
fot. Katarzyna Jankowska/Kamila Styczyńska

Zielona zupa jarzynowa - składniki

  • 1/4 brokułu
  • kalarepka
  • 1/2 batatu
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 750 ml wody
  • sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • uprażone pestki słonecznika
  • szczypta soli

Zielona zupa jarzynowa - sposób przygotowania

Kalarepkę i batata umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Do garnka wlej oliwę, rozgrzej, dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę, smaż przez chwilę z pokrojonymi warzywami. Dolej wodę, gotuj ok. 15 minut. Dodaj pokrojonego brokuła, gotuj jeszcze ok. 4 minut. Zmiksuj, przypraw do smaku. Podawaj z pestkami słonecznika.

Zobacz więcej przepisów na pyszne zupy dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?