Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa buraczkowa

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
Zupa buraczkowa
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Zupa buraczkowa - składniki

  • 2 małe buraczki z botwinką
  • świeży ogórek
  • koperek
  • szczypiorek
  • sok z cytryny
  • kilka kryształków cukru
  • szczypta soli
  • jajko

Zupa buraczkowa - sposób przygotowania

Botwinkę opłucz, buraczki obierz ze skórki. Całość (buraczki wraz z botwinką) pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj posiekany koperek, szczypiorek, cukier, szczyptę soli i gotuj przez 12–15 minut. Na koniec dodaj sok z cytryny i gotuj jeszcze przez chwilę. Odstaw do przestygnięcia. Ogórek obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Botwinkę zmiksuj na gładko. Ogórek możesz również zmiksować, choć nie jest to konieczne. Wymieszaj. Jajko ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiarteczki. Podawaj zupkę w temperaturze pokojowej.
 
Zobacz więcej przepisów na zupy dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?