Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupa migdałowa z ryżem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Zupa migdałowa z ryżem - składniki

  • 1,5 szklanki płatków migdałowych
  • 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • szczypta wanilii
  • 2 łyżki rodzynek
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • kandyzowana skórka pomarańczowa

Zupa migdałowa z ryżem - sposób przygotowania

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie - gdy będzie on gotowy - przełóż go do wysmarowanej olejem filiżanki i dociśnij łyżką. Dwie łyżki płatków upraż na suchej patelni. Pozostałe migdały zmiel. Mleko zagotuj, dodaj migdały, rodzynki i wanilię. Żółtka utrzyj z cukrem, rozprowadź kilkoma łyżkami mleka i wlej do pozostałego mleka, chwilę mieszając. Ułóż na talerzach ryż, zalej zupą. Posyp uprażonymi migdałami i drobno posiekaną skórką pomarańczową. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupę dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?