Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Zupka jarzynowa

Dla dziecka od 3. roku życia

do 90 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Zupka jarzynowa
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Zupka jarzynowa - składniki

  • marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • ziemniak
  • 50 g fasolki szparagowej
  • natka pietruszki
  • 200 g mięsa cielęcego
  • liść laurowy
  • kuleczka ziela angielskiego
  • szczypta soli

Zupka jarzynowa - sposób przygotowania

Mięso cielęce umyj i włóż do garnuszka. Zalej je ok. 1/2 l zimnej wody. Po zagotowaniu wody usuń szumowiny za pomocą małego sitka. Warzywa umyj pod bieżącą wodą, obierz i pokrój w kosteczkę lub talarki. Fasolkę pokrój na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa włóż do garnka z gotującym się mięsem. Dodaj do nich liść laurowy, ziele angielskie oraz szczyptę soli. Zupkę gotuj przez 50–60 minut. Podawaj przestudzoną, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Zobacz więcej przepisów na zupki dla dziecka


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?