Babyonline.pl
 
 
Gry
Rozwiń menu

20 przepisów na zupki dla niemowlaka – do druku

| aktualizacja: 21.01.2016 | 25

Nie wiesz, jak ugotować pierwszą zupkę dla niemowlaka? Przedstawiamy 20 przepisów na zupki, opracowanych na podstawie książki „U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt” Marty Jas-Baran (wyd. Publicat). Zdrowe, pyszne i łatwe przepisy do druku! Sprawdź.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(75)

Pierwsza zupka dla dziecka, zresztą jak całe rozszerzanie diety niemowlaka to duży stres dla rodziców. Często mamy problem z ugotowaniem pierwszej, a z czasem kolejnych zupek dla niemowlaka. Jak sobie ułatwić zadanie? Marta Jas-Baran w nowym, zaktualizowanym wydaniu swojej bestsellerowej książki „U malucha na talerzu” (wyd. Publicat 2017 r.) zamieściła pomysłowe i łatwe do realizacji przepisy na zupki dla niemowlaka, na każdy miesiąc rozszerzania diety.

Zgodnie z zaleceniami dotyczącymi rozszerzania diety, dzieci karmione mlekiem modyfikowanym mogą już po 4. miesiącu spożywać pierwsze zupki, dlatego w galerii znajdziecie przepisy dla niemowląt już od 4. miesiąca życia.

Przepisy na zupki i dania dla niemowląt - wydrukuj!

Wszystkie przepisy możecie sobie wydrukować, żeby zawsze mieć je pod ręką. Przygotowując samodzielnie dania dla niemowląt pamiętajmy, żeby produkty, z których je przyrządzamy pochodziły ze sprawdzonych upraw. Wykorzystujmy też sezonowe warzywa i owoce. 
Autorka „U malucha na talerzu”, Marta Jas-Baran, zebrała w swoim poradniku najważniejsze informacje na temat żywienia niemowląt. Przepisy na pyszne dania pozwolą przygotować urozmaicone posiłki dla każdego malucha. Książka opisuje dietę w poszczególnych miesiącach życia dziecka, by na talerzu znalazło się wszystko, co dobre, ale przede wszystkim zdrowe!


Najnowsze wydanie „U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt” z aktualnymi wytycznymi dotyczącymi diety dzieckai pomysłami na zdrowe potrawy dla dzieci kupisz na stronie wyd. Publicat.

Zobacz także:

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (25)
avatar

Ja to ja
Ja to ja | 2017-11-21 16:37 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Super, dzięki za przepisy! Dziecko to tyle wydatków, choć za książkę kucharska nie trzeba płacić, pieniążki można przeznaczyć na inne niezbędne wydatki dla dzidziusia :)

Odpowiedz

Gosc
Gosc | 2017-02-17 11:47 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Witam kleik ryzowy ma byc juz rozcienczony z mlekiem czy tylko proszek dodawac

Odpowiedz

Gość
Gość | 2016-06-13 07:20 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Dziękuję za uzupełnienie artykułu o podanie źródła.

Odpowiedz

aaa
aaa | 2015-10-02 10:17 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Jaka ma byc kaszka manna,taka z bobovity np czy taka co dla doroslych sie kupuje???

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

zanipokojony
zanipokojony | aaa | 2017-06-28 10:06 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

z pszenicy pomyśl zanim napiszesz

Odpowiedz

gość
gość | 2015-09-20 16:19 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

W uzupełnieniu wcześniejszego komentarza - wszystkie przepisy są plagiatem z podanej przeze mnie książki, zubożone o cenne uwagi i wskazówki autorek.

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

Gość
Gość | gość | 2017-05-10 10:27 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Tylko chciałabym zauważyć że jest podane skąd są te przepisy

Odpowiedz

gość
gość | gość | 2017-06-28 10:07 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

ta pewnie

Odpowiedz

gość
gość | 2015-09-20 16:13 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Przeczytałam kilka pierwszych przepisów - są one w całości skopiowane z książki Marty Jas-Baran i Tamary Chorążyczewskiej "U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt". Dlaczego dzisiaj plagiat jest tak szeroko tolerowany?

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

Gosia
Gosia | gość | 2016-02-20 10:24 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

A co ty myślisz że tylko jedna osoba potrafi wymyślić zupkę dla malucha?

Odpowiedz

gość
gość | gość | 2017-06-28 10:08 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

każdy coś może napisać nawet jessika mercedes

Odpowiedz

Ja
Ja | gość | 2017-10-11 04:32 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

To jest książka tej samej osoby tylko uaktualnienie ....

Odpowiedz

Jest Dziewietnaście
Jest Dziewietnaście | 2015-05-22 21:29 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

A gdzie te 20 przepisów jak jest 19 !

Odpowiedz

kasia
kasia | 2015-03-13 21:04 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

szkoda ze nie ma zadnej zupki z ryba

Odpowiedz

anka
anka | 2015-03-02 09:50 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

a czy można te zupki pasteryzować?

Odpowiedz

alinka
alinka | 2015-01-18 15:06 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Tak naprawde zupka to pare warzyw plus troszke grysiku plus tluszcz plus miesko. Zmiksowac I gotowe. Ja do zupek dodaje jeszcze troche kaszki bezglutenowej jaglanej badz kukurydzianej aby byla bardziej sycaca. Gramami sie nigdy nie przejmowalam, nie wyobrazam sobie warzyc 29 g miesa..a I taka rada, Ja gotuje zupke co 2 dni, miksuje I do lodowki ( tluszcz dodaje przed podaniem). Bardzo ulatwia to zycie,

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

gość
gość | alinka | 2017-06-28 10:10 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

wreszcie ktoś inteligentny

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?