Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kulki rybno-ryżowe

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
Kulki rybno-ryżowe - przepisy dla dzieci/ Babyonline.pl
fot. Blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Kulki rybno-ryżowe - składniki

(na 6 kulek):
  • nieduży kawałek fileta z łososia (ok. 70 g)
  • 1/2 szklanki ryżu białego lub brązowego
  • marchewka
  • 4 różyczki brokułu
  • odrobina masła

Kulki rybno-ryżowe - sposób przygotowania

Łososia ugotuj na parze. Rozgnieć go widelcem na drobne kawałeczki, zwracając uwagę, czy nie ma w nim ości. Ryż ugotuj według przepisu. Powinien być miękki i kleisty. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tartce. Brokuł umyj i zetnij zieloną część różyczki. Warzywa przełóż do rondelka i zalej niewielką ilością wody. Gotuj ok. 5 minut. Rybę, ryż i warzywa przełóż do miseczki, dodaj odrobinę masła i wymieszaj. Formuj w dłoniach małe kuleczki.

Zobacz inne przepisy na dania z ryb dla dziecka

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?