Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Przysmak truskawkowy

23.02.2011, aktualizacja: 08.03.2011 | 0

Przyciąga kolorem , zapachem i smakiem... przysmak dla dzieci od 2 lat.

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
truskawki, przepisy
Składniki
– paczka mrożonych truskawek,
– 2 łyżki żelatyny,
– opakowanie śmietanki 12%,
– opakowanie śmietanki 30%,
– pół szklanki cukru pudru,
– opakowanie cukru wanilinowego lub łyżeczka drobniutko pokrojonej wanilii.

Sposób przygotowania

Żelatynę zalej małą ilością zimnej przegotowanej wody, aby napęczniała. Dodaj pół szklanki wrzącej wody, wymieszaj, ostudź (nie może stężeć). Obie śmietanki wymieszaj z cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i żelatyną, wstaw do lodówki, aby stężały. Truskawki przelej wrzątkiem i pozostaw do lekkiego rozmrożenia, zmiksuj. Stężałą masę śmietankową pokrój nożem w kwadraciki, ułóż w pucharkach i zalej polewą truskawkową. Podaj na deser lub podwieczorek. Porcja dla dziecka: 2 łyżki śmietanowej galaretki i 2 łyżki sosu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?