Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pstrąg z migdałami

Dla dziecka od 4. roku życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Pstrąg z migdałami - składniki

  • 4 sprawione pstrągi,
  • sól, świeżo zmielony biały pieprz,
  • 2–3 łyżki mąki,
  • 4 łyżki oliwy,
  • łyżka płatków migdałowych,
  • 2–3 gałązki natki.

Pstrąg z migdałami - sposób przygotowania

Pstrągi umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Następnie obtocz w mące i otrzep jej nadmiar. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż ryby. Smaż na średnim ogniu po 8–10 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia połóż na rybach po kilka wiórków świeżego zimnego masła. Na drugiej, suchej patelni upraż płatki migdałów na złoty kolor (podczas prażenia ciągle mieszaj je, gdyż łatwo się przypalają). Pstrągi ułóż na ogrzanym półmisku, posyp płatkami migdałowymi i ozdób zieloną natką pietruszki. Zanim podasz dziecku, usuń ości.

Porcja dla dziecka: kawałek ryby

Pstrąg z migdałami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?