Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Puchate racuszki

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
truskawki, placki, racuchy, racuszki, naleśniki, pancake
fot. © olhaafanasieva - Fotolia.com

Puchate racuszki - składniki

  • 1/4 torebki cukru wanilinowego,
  • 2 jajka,
  • 250 g mąki,
  • szklanka mleka,
  • olej do smażenia,
  • 200 g białego sera,
  • 3 łyżki oleju,
  • truskawki,
  • bita śmietana.

Puchate racuszki - sposób przygotowania

Ciasto: jajka wbij do garnka, dodaj cukier wanilinowy, mleko i całość utrzyj. Do masy dodaj mąkę (ciasto musi mieć konsystencję śmietany). Smaż cieniutkie placuszki na oleju, a kiedy wystygną, nakładaj na nie masę serową. Masa: biały ser połącz z cukrem i małą ilością śmietany. Naleśniki zwijaj w trójkąt lub rulonik i polewaj zmiksowanymi truskawkami. Ozdabiaj listkami ziół oraz kleksami z bitej śmietany.

Puchate racuszki - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?