Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pudding ryżowy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 90 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pudding ryżowy - składniki

  • 0,5 l mleka
  • 70 g ryżu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 25 g cukru
  • łyżka masła

Pudding ryżowy - sposób przygotowania

Ryż ugotuj z mlekiem. Ostudź, wymieszaj z jajkami, cynamonem i cukrem. Sześć małych żaroodpornych miseczek posmaruj masłem. Przełóż ryż, zapiekaj godzinę
w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem udekoruj musem z owoców.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: Kokosowy pudding z żurawiną

Pudding ryżowy - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?