Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pudding z bułki

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
pudding, deser, pudding z owocami, pudding z bułki
fot. feferoni - Fotolia.com

Pudding z bułki - składniki

  • 4 kromki bułki wrocławskiej
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka masła

Pudding z bułki - sposób przygotowania

Bułkę okrój ze skórki, przekrój na pół. Jajko ubij z mlekiem na gładką masę. Dodaj cukier waniliowy. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem, włóż bułeczkę, zalej masą jajeczną. Z wierzchu pokryj wiórkami masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekaj około 15 minut.

 

Pudding z bułki - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?