Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpeciki mięsno-warzywne

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pulpeciki mięsno-warzywne - składniki

  • 150 g piersi z kurczaka
  • łyżka kaszy manny (+ do obtoczenia)
  • jajko
  • kawałek cukinii
  • kawałki papryki
  • szczypta soli

Pulpeciki mięsno-warzywne - sposób przygotowania

Warzywa umyj i pokrój w drobną kosteczkę. Mięso zmiksuj w malakserze, dodaj warzywa, jajko i kaszę. Dokładnie wymieszaj. Formuj małe kuleczki, obtaczaj w kaszy mannie i wrzucaj na lekko posolony wrzątek. Gotuj 10 minut.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Polecamy: Gulasz z indyka z ciecierzycą


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?